Ünnep

2023.03.15. 07:58

Megemlékeztek Táton az 1848-as forradalom és szabadságharcról

Kedden este emlékeztek meg Táton az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról: az esős időjárás miatt változott a program, ugyanis a Hősök terén tartott koszorúzás után a művelődési házban tartották meg az iskola műsorát.

W. P.

Iskolások adtak ünnepi műsort

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az intézményben Hámos László igazgató köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét, Turi Lajos polgármestert, illetve Keil István alpolgármestert. A jelenlévők a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar közreműködésével elénekelték a Himnuszt, majd a III. Béla Általános Iskola hetedik osztályos tanulói adták elő műsorukat. A diákokat Németh Gabriella és Deli József pedagógusok készítették fel.

Ünnepi beszédet ezúttal Pédl Petra önkormányzati képviselő mondott, aki kiemelte: 1848. március 15-e az olyan történelmi sorsfordulók egyike a nemzet életében, amely által többre és igazabbnak tudjuk magunkat, továbbá érezzük egy közösség törvényszerű összetartozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában