Gólyahír

2023.03.17. 18:15

Gólyapár érkezett Kisbérre - FOTÓK

Csütörtökön visszatért teléséből az első kisbéri gólya, pénteken pedig csatlakozott hozzá a párja is.

Sz. N.

Általánosságban március közepén,  Sándor-nap tájékán érkeznek vissza a telelőhelyeikről gólyáink, de mindig van egy-két egyed, amelyek korábban érkeznek. Az idei évben sincs ez másként. Tavaly március 3-án, Mezőberényben jelent meg a térség első fehér gólyája, idén még ennél is korábban érkeztek az első madarak, február 23-án tértek vissza telelésből a Körös-Maros Nemzeti Parkba. 

A kisbéri gólyafamília a volt Petőfi Sándor Általános Iskola, most Batthyány Kázmér Szakkórház kéményén lévő óriási, több száz kilogramm súlyú fészkében lakik.  A város lakóinak nagy örömére csütörtökön érkezett az első gólya, pénteken pedig csatlakozott hozzá a párja is.

Ahogyan azt korábban megírtuk, három évvel ezelőtt veszélybe került a gólyafészek Kisbéren, ezért az önkormányzat segítséget kért a szakemberektől. Azóta a gólyacsalád otthona megmenekült, így továbbra is visszatérő vendégek a tavasz elején. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában