Madárvédelem

2020.04.14. 12:25

Veszélybe került Kisbéren egy gólyacsalád fészke

Veszélybe került egy gólyafészek Kisbéren, ezért az önkormányzat segítséget kért a szakemberektől. Most még megtámasztják a fészket, de ősszel „újjáépítik” azt.

G. D. V.

Fotó: Beküldött

Veszélybe került Kisbér gólyacsaládjának a fészke. Az önkormányzat szakemberek segítségét kérte a megoldáshoz. – Néhány napja örömmel tapasztaltuk, hogy visszaérkezett az első gólya a kisbéri kórház kéményén lévő fészekbe, akit azóta a párja is követett – mondta Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere, aki hozzátette, hogy több aggódó lakossági bejelentést is kaptak, miszerint a kémény tetején lévő óriási, több száz kilogramm súlyú fészek veszélyesen megbillent.

– A Balom Bt. segítségének köszönhetően azonnal meg tudtuk vizsgálni a helyszínen a veszély nagyságát, majd rögtön felvettük a kapcsolatot az illetékes madárvédelmi szervezettel. Javaslatukra és a kórház vezetőivel egyeztetve most egy megtámasztással fogjuk biztosítani a fészek helyzetét, biztosítva ezáltal a madarak idei költését. Az ősszel a gólyák elköltözése után lesz majd lehetőség a fészek lebontására és egy erre a célra speciálisan kialakított tányérban való „újjáépítésére”, amit a jövő tavasszal remélhetőleg újra birtokba fognak venni a lakói – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában