40 nap

2023.03.24. 18:17

Böjtnapló, a 31. nap: rekordok napja

Kollégánk már 31 napja böjtöl és osztja meg a tapasztalatait. A mai napja nem a lemondásról szólt. Még egy világrekord is elérhető közelségbe került.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: H.B.

Kilenc nap van hátra, ezt pedig meg kellett ünnepelni. Sosem iszom előre a medve bőrére, ezért inkább fagyiztam. Meg is lett a böjtje, gombócevő világrekordot állítottam fel, persze egyedüli versenyzőként nem volt nehéz.

Fagyival a kezemben és a főtér közepén arra gondoltam, vajon elég lesz-e védőbástyának a két mangós csoda. Zárójelben mondom, a kedvenc fagyisom elmondaná, a gyümölcsös – sorbet – gombócok nincsenek köszönő viszonyban sem a tejjel, sem a cukorral. Úgyhogy nyert ügyem van velük.

Délután egy cukrászda tulajdonosával készítettem interjút, amire illet felkészülten érkezni. A szó szoros és átvitt értelmében is. A kérdéseim között szerepelt, hogy mennyire követik figyelemmel a vásárlói szokások alakulását, gondolva a mentes sütemények egyre erősödő szerepére.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a „nagyon” lesz a válasz. Sőt, fagylaltokban is tetten érhető lesz a zéró változat. Itt is!

Persze, mára a legtöbb cukrászdában így van ez: két-három mentes tégely mindig akad. Erre azonban csak akkor döbben rá az ember, amikor a saját bőrén tapasztalja a változtatás szükségét. Amíg nem kell elhagyni bizonyos élelmiszereket, addig senki sem kutat a mentes feliratok után.

A március meghozta a jóidőt és ezzel együtt a fagyizói kedvet is: a két mangó után beficcent még két eper és egy citrom is. Életemben most először tudtam enni ennyit, pláne egy napon. Szumma-szummárum, a felkészülés csődöt mondott és a böjt újra diadalmaskodott. Ördögtől való azt mondani, hogy elfér ennyi az üres gyomorba? Meg még egy kis ráadás is.

 

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában