40 nap

2023.03.23. 14:43

Böjtnapló, a 30. nap: visszaszámlálás indul

Kollégánk, Wágner Zsanett már 30 napja böjtöl és osztja meg olvasóinkkal a tapasztalatait.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.Zs.

Palacsintát sütöttem álmomban. Úgy terveztem, hogy tripla rittberger után ismét a serpenyőbe kerül az édesség. Nemhogy a csavar nem jött össze, de úgy ragaszkodott a tészta a jó öreg Tefálhoz, hogy millimétert sem moccant. Sem előre, sem hátra.

Hogy miért is érdekes ez az álom-sztori? Egyrészt, a jó alvókám miatt én általában még foszlányokra sem igen emlékszem másnap. Másrészről adódik a kérdés: miért is nem készítettem eddig mentes palacsintát? Pedig sokszor és sok fórumon kaptam receptet az elmúlt napokban, mindegyik arról szólt, miként lehet mellőzni a tésztából a tojást.

A legeslegjobb módszer szerint banánnal helyettesítik a nem kívánt állati eredetű alapanyagot. A tejet pedig egyszerűen mandulatejjel. Ilyen egyszerű a recept. De zabpehellyel és almával is kiváló lehet a végeredmény. Kicsi fahéj mehet bele az íze kedvéért... jól kisütöttem! De ez még csak az elmélet!

Jutott is eszembe, még egy dolgot nem tettem meg jó néhány napja: kimaradt a horoszkóp olvasás. 

Az álmok néha nagyon fontos útmutatást jelzenek számunkra, és ön ma egy nagyon intenzív álomból ébredhet reggel. Jegyezzen fel mindent, amit tud, mielőtt még elillan a gondolat

– így kezdődött a mai. Egyben eljött az ideje egy hivatalos bejelentésnek is: már csak néhány nap van hátra a böjtből. 10...

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában