40 nap

2023.03.21. 18:30

Böjtnapló, a 28. nap: túlerővel szemben

Kollégánk már 28 napja böjtöl.

W.Zs.

A böjt alatt nagyon fontos a rendszeres mozgás és a légzőgyakorlatok. Mozgás alatt természetesen nem a versenyszerű, megerőltető sportot kell érteni! Előnyben van a szabad levegőn végzett mozgás, amúgy is célszerű lenne a böjt ideje alatt szorosabb kapcsolatba kerülni a természettel. Egy kiadós séta, kényelmes úszás, lassú kocogás éppen megfelelő. Ez mind megvolt tegnap este és még egy ráadás is. 

Megfogadtam a tanácsot, hogy érdemes időnként szaunázni is. Itt jön a nagy betűs de: csakis a "szelídebb", infra vagy bio szaunát szabad választani. Mert a finn szauna nagyon megterhelő tud lenni és még inkább elálmosít.

Ha előbb jön szembe ez a jótanács, akkor nem lepődőm meg a tizenegy órás alváson. Arra is felkészülök, hogy ne nyomjam meg felkelés előtt a telefonos szundi gombot és akkor talán sikerül időben elindítani a napot. A reggeli mérgelődés fő oka volt ez, pedig azt hinné az ember lánya, hogy túlerővel áll szemben. Hiszen kétszeres méregtelenítésről van szó. Elkezdődött  28 nappal ezelőtt és azóta is folyamatos. Aztán meg folytatódott a levendulás felöntéssel. Minden fáradt gőz távozott. Vagy mégsem?

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában