Büszkeség

2023.03.08. 14:06

Ezrek példaképei: díjátadón köszöntöttük az év emberét és sportolóit +videó, fotók

Átadtuk Az év embere és Az év sportolója közönségszavazásunk győzteseinek járó elismeréseket. A jó hangulató díjátadón a Kemma többezer voksolójának gratulációját is tolmácsoltuk mind a jelölteknek, mind a díjazottaknak.

Kemma.hu

A Kemma.hu és a 24 Óra díjátadóján vehették át elismeréseiket olvasóink választottjai

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Takács Zoltán, a 24 Óra és a Kemma főszerkesztője külön köszöntötte a díjazott hölgyeket nőnap alkalmából és a Zoltánokat névnapjukon Az év embere és Az év sportolója díjátadón szerdán, a Malom és Kacsában. Köszönetet mondott Szűr Annamária regionális online vezetőnek a szavazás lebonyolításáért, Arzt-Pintér Anna online szerkesztőnek a választás koordinálásáért, Mala Zsóka szerkesztőségi asszisztensnek pedig a szervezési munkáért.  

− Kiadónk mindig fontosnak tartotta a megye sajtó közéleti, társadalmi szerepvállalását − mondta a főszerkesztő. − Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a jó ügyekért kiállunk, vagy hogy a segítségre szorulók számlaszámát közreadjuk. Legalább annyira fontos, hogy írunk a kiemelkedő eredményekről, cselekedetekről és a nagy tetteket végrehajtókról. S nem csak írunk, hanem díjazzuk is őket.
 

A főszerkesztő felidézte, hogy még kezdő újságíróként alkalma nyílt többször interjút készíteni egy-egy újabb díja kapcsán az akkor a somogyi Várdán élő Szász Endre festőművésszel. Ő mondta mindig, hogy a díjakat nem kapjuk, hanem adják. 

− Azt hiszem, arra gondolt, hogy szerepet kap egy elismerésnél sokszor a világnézeti rokonság, a személyes szimpátia, de olykor még a szerencse is. A legjobb díj ezért az lehet, amit a közönség ad. Márpedig a 24 Óra és a kemma.hu szavazásán a közönség döntötte el, hogy ki kapja az Év Embere és Év Sportolója díjakat. Mint a regionális online vezető szerkesztő kiemelte, jó volt látni, hogy az olvasók egy emberként álltak be a jelöltek és a szavazás mögé, ezernyi bíztató komment, megosztás, majd gratuláció bizonyította: mind a jelöltek, mind a végső győztesek munkássága, teljesítménye, sikere sokak tiszteletét vívta ki már eddig is. 

Mint ismert, a közélet, kultúra, valamint a sport területén kimagasló példaképekre két héten át voksolhattak olvasóink. Az év embere szavazást több mint 22 ezren követték nyomon, és majd' 7 ezer voks döntött végül arról, hogy a tíz jelölt közül Németh Róbert tatai rendőr főtörzsőrmester, életmentő kapja a díjat. 

év embere év sportolója malom és kacsa
Németh Róbert, Az év embere
Fotós: F. P.  / Forrás: 24 Óra

Az egyenruhás, mint méltatásában elhnagzott, a „szolgálunk és védünk” mottó megtestesítője: mentőápoló és Police Medic oktató, számos esetben mentett már életet, látott el sérülteket, akár szolgálatban volt, akár nem. 

Az év sportolója szavazást majd' 40 ezren követték nyomon hírportálunkon, és több mint 14 ezer voks döntött végül. Itt több kategóriában is eredményt hirdettünk. Az év férfi sportolója Nardelotti Zoltán muay thai harcos, a Mega Tech Thai Box SE versenyzője lett. 

év embere év sportolója malom és kacsa
Nardelotti Zoltán
Fotós: F. P.  / Forrás: 24 Óra

Élő példája a kitartásnak és önmaga legyőzésének, aki világbajnokságon mgé sérülten is képes volt ezüstérmet szerezni. 

Az év női sportolója Szalai Lili súlyemelő (OVSK) lett. Erejét és tehetségét bizonyítja, hogy itthon a női mezőny legjobbja, lökésben és összetettben is ő tartja az országos csúcsot. 

Szalai Lili, Az év női sportolója a 71 kg-os kategóriában egyértelműen hazánk legjobbja a női mezőnyben
Fotós: F. P.  / Forrás: 24 Óra

Az év férfi csapata az MVM-OSE Lions lett. Az oroszlányi kosarasok nemcsak a palánk alatt bizonyítanak, de számos jótékonysági kezdeményezés is fűződik a nevükhöz. 

év embere év sportolója malom és kacsa
Az oroszlányi kosárlabdázók nem csak a pályán állják meg a helyüket
Fotós: F. P.  / Forrás: 24 Óra

Az év női csapata a Tatabányai Röplabda SE lett. Ők szintén nem csak sportemberként, hanem emberként is kitesznek magukért, a közelmúltban például beteg kisfiúnak is gyűjtöttek. 

Az év női csapatának a TRSE-t választották olvasóink
Fotós: F. P. / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában