Új fejezet

2022.12.04. 11:04

Befejeződött az új bölcsőde építése Szomódon

Kemma.hu/MTI

A szomódi bölcsőde látványterve

Forrás: szomod.hu

A megyei területfejlesztési társaság részéről Bándi Gábor projektmenedzser elmondta: a 2000 fős községben eddig nem volt a 3 év alatti gyerekek ellátását biztosító intézmény. A bölcsőde építésére a Széchenyi 2020 programban kapott 304 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást az önkormányzat.

Az önkormányzat várhatóan december közepére megkapja az elkészült épület működési engedélyét, és 2023 januárjában megnyílhat az új bölcsőde - ismertette a projektmenedzser. Az intézmény a közelmúltban kapta meg egyébként a használatba vételi engedélyt. Ahogy arról írtunk, a kistelepülés első állami bölcsődéje egészen pontosan a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében épülhet meg. Az intézményt, amely elsősorban a helyi és a dunaszentmiklósi gyerekek ellátását fogja szolgálni, a régi polgármesteri hivatal helyén alakították ki, amely önkormányzati tulajdon, így pluszterület vásárlására nem volt szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában