Működési engedély

2022.10.31. 09:30

Jó hír a szomódi kisgyerekeseknek: hamarosan nyithat a bölcsőde

Megérkezett a használatbavételi engedély, így az önkormányzat megkérheti a működési engedélyt is.

G. D. V.

Ha ezt is megkapják, már kezdődhetnek is a beszoktatások a Szomódi Napraforgó Bölcsődében. Addig is zajlanak az intézmény eszközbeszerzései. Ebben sokat segítenek a helyi cégek és magánszemélyek adományai, támogatásai is. 

Szomód első állami bölcsődéje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében épülhet meg közel 240 millió forintos támogatásból. Az intézményt a régi polgármesteri hivatal helyén alakították ki, a Fő utca 23. szám alatt, amely önkormányzati tulajdon, így pluszterület vásárlására nem volt szükség. 

A 28 kisgyermek befogadására alkalmas két csoportszoba és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek az épület udvari oldalán kaptak helyet. Az utca felőli épületszárnyban pedig az akadálymentes vizesblokk, a nevelői helyiségek és a konyha került. Az új intézmény 8-9 főnek biztosít majd munkahelyet. Az új bölcsőde elsősorban a szomódi és a dunaszentmiklósi szülők gyermekeinek ellátását fogja szolgálni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában