Bakancslistás álmok

2022.12.20. 14:04

A tatabányai óriáskerék után tankba szállhat elhunyt kisfia fényképével Marci anyukája

Az ország legnagyobb military fesztiváljának főszervezője, Babinecz István cikkünket olvasva találkozott a Marci és családja szomorú, mégis reményekkel teli történetével. Elhatározta, segít folytatni a bakancslistát.

Kemma.hu

Marci most is mindig ott van a családdal

Forrás: beküldött

Kovács Márton különleges kisfiú volt. Három évig harcolt a rákkal, és felnőtteknek is példát mutatott kitartásból és pozitív életszemléletből, ám a nagy csatából végül nem kerülhetett ki győztesen. A nehéz időszakban édesanyjával, Orsolyával bakancslistát írtak csupa olyan dolgot tervezgetve, amit meg kell élni, amit nem szabad kihagyni az életből.

Kovács Marci Orsolya Óriáskerék bakancslista
Marci és anyukája a budaörsi óriáskeréknél
Forrás: beküldött

Marci anyukája ennek a listának adózva szállt fel nemrégiben az azóta már lebontott tatabányai óriáskerékre. Hiszen kisfia nagyon vágyott rá, hogy egyszer egy ilyen szerkezetről nézhessen le a világra. Orsolya pedig tériszonyosan is eleget tett ennek az, egyik utolsó kívánságnak.

Az édesanya állítja, mindenhez Marcitól kapja az erőt. Tőle tanult meg nyitottnak lenni az élet legapróbb örömeire is. Kisfiának volt egy kedvenc mondata, amit, mint egy szlogent, úgy hangoztatott. „Csak a szeretet számít, és nincs más opció.” E szerint él a család ma is.

A Kemma.hu-n olvasta történetüket Babinecz István, az ország legnagyobb military fesztiváljának egyik főszervezője, akit nagyon megérintett a cikk. Azonnal érezte, segíteni szeretne abban, hogy Marci anyukája egy következő álmot is valóra válthasson a kisfiú bakancslistájáról.

– Tatáról származom, még ha most Kecskemét közelében is lakunk, de a Kemma.hu állandó olvasója vagyok. A Facebookon találkoztam a cikkel, amelynek nyomán azonnal feltettem magamnak a kérdést, miért ne segítsek megvalósítani Marci és az anyukája álmát? – meséli Babinecz István.

A főszervező és a veterán járművek parancsnoka a szívszorító történetet megismerve szép gesztussal hívta meg a családot a 2023-as Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál eseményeire.

Kovács Marci Orsolya Óriáskerék bakancslista
Orsolya kisfia fotójával szállt a magasba. Ez is közös álom volt
Forrás: beküldött

A fesztivált korábban Kunszálláson, tavaly Zsámbékon rendezték meg. Jövőre Táborfalván lesz egy igazán autentikus helyszínen, a volt Magyar Királyi Lovaglótanár-képző és Hajtóiskola lovaspóló pályáján.

A 2-3 napos családi rendezvényre VIP-belépőt kap a Kovács család. Harckocsivezetésre az országban csupán 2-3 helyen van lehetőség, Marci anyukája a tankra a fesztivál vendégeként ülhet majd fel kisfia fényképével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában