Sportos élet

2022.08.01. 07:19

Kéz a kézben vesz részt a versenyeken a tatabányai tűzoltó házaspár

Az édesapa nagyobbik lányukkal, a babakocsit tolva futott fel a Kékestetőre.

Kemma.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Varga Mihály Sebestyén

Dr. Takács Piroska tűzoltó százados és Markót András tűzoltó főhadnagy a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon teljesít szolgálatot. Piroska a megyei igazgatóság jogtanácsosaként, András a műszaki osztály tisztjeként dolgozik. 13 éve házasok, két gyermeket nevelnek, életület pedig gyermekkoruk óta a sport szeretete határozza meg, adta hírül a Katasztrófavédelem című magazin júniusi száma. 

Piroska kislányként úszással kezdte, András pedig már tinédzser korában a  futás szerelmese lett. A sport utáni rajongásuk felnőtt korukban is megmaradt, viszont jó ideje már együtt hódolnak szenvedélyüknek. Az Ultrabalaton 211 kilométeres távját már két alkalommal is együtt teljesítették, de külföldi hegyi maratonok, különféle teljesítménytúrák érmei is lógnak már a családi dicsőségtáblán. 

Markót András elmondta: immáron 15 éve a futás tölti ki a család szabadidejének nagy részét. Az alapköveket már kapcsolatuk elején letették, hiszen börzsönyi nászútjukon például több csúcsfutást is teljesítettek a Csóványoson. Dr. Takács Piroska elárulta, hogy amikor Hanna lányuk még kicsi volt, a versenyekre futóbabakocsivak neveztek be. A családfő így több alkalommal a babakocsit maga előtt tolva szaladt fel a Kékestetőre. Ezek a pillanatok talán Hanna számára is maradandó emlékek lesznek, hiszen már baba korában úgy megszokta a futás közbeni ringatást, hogy gyakran csak így tudott elaludni. 

Piroskát emellett a belügyminisztériumi szervek között meghirdetett versenyeken is jól ismerik, hiszen futásban, úszásban, rövid- és hosszútávon egyaránt újra meg újra elindul, Eddigi szereplései pedig minden alkalommal dobogós helyet értek. Andrástól azt is megtudtuk, hogy az előkészületek mindig versenynaptár alapján zajlanak, és az edzéseken a gyerekek általában biciklin tekerve követik őket. 

A legutóbbi közös megmérettetés a Turul Lépcsőfutó-Bajnokság volt, ahol Piroska kategóriájában az első helyen futott be a célba. Kiemelte: a sport szeretete egészséges szenvedély, melyről soha nem tudnának lemondani. A mozgásból rengeteg energiát merítenek, melyet a szellemi munkában is kamatoztatni tudnak. Kamaszkorú lányaiknak nem erőltetik az intenzív mozgást, de bíznak benne hogy a szemlélet megmarad, hiszen ahogy ők is vallják: a sport, életforma. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában