Szaléziak

2022.08.09. 18:07

Fiatalok találkoztak Péliföldszentkereszten, felkeltették a napot is

A négynapos találkozó résztvevői felsétáltak a legendás Öreg-kőre egy hajnali szentmise napfelkeltés nyitányára.

F. K.

Forrás: beküldött

Bajót hangulatos kis település. A hozzá tartozó kegyhelyen, a szalézi rend magyarországi bölcsőjében, Péliföldszentkereszten 18–35 éves korú csapat tagjai vettek részt a III. STÉG Szalézi TóFesztivál négynapos találkozón. Az érkezőket játékkal, illetve molinófestés lehetőségével is várta szervezőként a Szalézi Ifjúsági Mozgalom.

A kegyhelyi szalimos programok hagyományait folytatva, a nyitónap második napjának hajnalán a részvevők felsétáltak a közeli, legendás bajóti Öreg-kőre, ahol a felkelő Nap első sugarai fényében vettek részt egy különleges hangulatú szentmisén. A délelőtti folytatásban három izgalmas, színvonalas előadás hangzott el. Egy lelki esten, a Jézussal való találkozás öröme mellett, más ünneplésre is adódott alkalom.

A Segítő Szűz Mária Leányai közösség 150 évvel ezelőtt született meg. A nővérek az oltáriszentség és a fiatalok előtt újították meg fogadalmukat.

A Szaleziak.hu híre szerint, az esti fürdőzés tóparti világában nagy sikert aratott a Küszöb zenekar. Kicsit más világot jelentett másnap délelőtt Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító, tanár, fotós, ötgyermekes családapa és felesége látogatása a találkozón. Sokaknak volt sok kérdése hozzájuk. A vendégek házasságuk, és az abban jelen lévő örökös gondviselés történetével osztották meg gondolataikat a stéges csapattal.

A záróest is nagyon mozgalmas volt. A házigazdák borkóstolóval, vetélkedővel és játékok sorával is készültek. A táncoslábúakat két jó zenekar is mozgásra biztatta. A Lépjünk a holdra és a Magidom is sikeres volt.

Lehet kérdezni - A bajóti önkormányzat is számláló biztosok jelentkezését várja az októberi, novemberi országos népszavazás helyi adatainak összegyűjtéséhez. Alapvető feladatként teljes körűen be kell kopogtatni a kijelölt körzet minden címén élőkhöz. Ott attól függetlenül kérdezni, választ kell rögzíteni, hogy a házigazda korábban adott-e információkat úgymond elektromos levélben magáról, családjáról, barátjáról, lakótársáról. A munkáért természetesen pénz jár.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában