Sportalsó

2022.07.24. 18:18

Zenekedvelők teljesítették az esztergomi autista kislány álmát

A két napos koncertsorozat során összegyűlt pénz Ajsához és családjához került. A kislány a megnyitóra már új és hű társával, Fügével érkezett.

Walczer Patrik

Turai Zsolt, Pallagi Ajsa és Erős Gábor a kiállításmegnyitón.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Pallagi Ajsa különleges festményeit felvonultató kiállítással nyílt meg pénteken a Sportalsó szórakozóhely kétnapos koncertsorozata, a Kill The Mosquitoes. A rendezvény volt annak a jótékonysági gyűjtésnek az utolsó felvonása, melyet néhány hónappal ezelőtt a 16 éves esztergomi autista kislány és szüleinek támogatására indítottak.

Ajsa már Fügével érkezett a rendezvényre.
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

Erős Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy Sebők Mónika, Ajsa édesanyja fordult hozzá segítségért, ugyanis a család szeretett volna egy speciális kiképző kutyát, de csak a költségek egy bizonyos részét tudták előteremteni. Ekkor Erős Gábor Turai Zsolttal, vagyis Bozsóval, a Sportalsó tulajdonosával egyeztetett arról, hogy milyen formában segíthetnének. A zenerajongók összegyűjtötték a hiányzó összeget, így teljesülhetett az álom.

A megnyitón több festményt is gazdára talált, az eladásból befolyt összeg is a családé lett. Ajsa már Fügével érkezett a rendezvényre, a fekete labrador A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány jóvoltából Korsós Mónika kiképzőtől került a családhoz. Az eb barátságos, stabil, nyugodt, segít Ajsának a szorongás oldásában, méltó társa lesz a mindennapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában