Nagycsaládosok

2022.07.11. 13:44

A legnagyobb lábú embert keresték a tömegben a nagycsaládosok tatabányai mókáján (fotók)

Több mint hatvan család fogadta el a tatabányai egyesület harmadik meghívását, hogy felhőtlen és programdús napnak nézzenek elébe a Nomád Kempingben. A kutyásbemutató, a zumba és a játékos feladatok mindegyike garancia volt arra, hogy kicsi és nagy egyaránt jól érezze magát.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

A szervezők, a nagycsaládosok tatabányai szervezetének képviselői, már kora reggel begyújtottak a bográcsok alatt, hogy délidőre elkészüljön az ízletes babgulyás. Jó ebédhez szól a nóta, ami inkább gyermekzsivaj volt a kempingben a hétvégi napon. Farkas Monika zumbázni hívott, de Kun Szilviáék kutyásbemutatójára is sok szempár figyelt. Nagy sikert aratott az 1 perc és nyersz! elnevezésű játék, valamint a rendőrségi játékok is népszerűek voltak. Kocsis Bernadett őrmester felügyelte a kirakót, helyes sorrendben közlekedési táblákká váltak a kockák.

– Szerintem az ismerkedős totó volt a legjobb és a csillámtetoválás, meg a bohócműsor! – kiáltott fel a Szigethy család legifjabb tagja, Győrből. – Meg kellett keresni a tömegben a legnagyobb lábú embert és ajándékot is kaptunk érte – szólt a kiegészítés.

Nem volt szokatlan látvány találkozni a megyeszékhely képviselőivel, hiszen az idei családi nap meghívott vendégei volt a győri egyesület. A família ezt követően a szöszmötölő sarok felé indult, ahol Horváthné Mészáros Erzsébet fogadta az érdeklődőket. Kérni sem kellett a segítőt, máris ott termett és szívesen hajtogatott papírsárkányt, de dinoszauruszt, teknősbékát és pillangót is készített.

Többgyermekes családokon segítenek - A szervezet fennállásának jubileumát ünnepelte a közelmúltban. – Huszonöt éve fogjuk össze a nagycsaládosokat, a Tatabányán és a környékén élő három- vagy többgyermekeseket – nyilatkozta Nyírő Ferencné Melinda elnök. A szervezet minden munkatársa arra törekszik a kezdetektől, hogy életkörülményeiket elviselhetőbbé tegyék és ennek érdekében minden adódó lehetőséget megragadnak. A vezető rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék a családokat szorongató szociális gondokat.

Nyireti Erika standjánál élményrajzolásra hívták az apróságokat, ahol a képzelet szabott határt az alkotásoknak. Ugrálóvárral és trambulinnal is készültek, hogy ne csak a fantázia mozduljon meg, hanem a lábak is.

Nyírő Ferencné Melinda, a nagycsaládosok tatabányai egyesületének elnöke az ismerkedésben, az összefogásban és a működési tapasztalatcserében látja a baráti találkozók lényegi mondanivalóját. Szerinte ez a nap nem jöhetett volna létre a támogatók segítsége nélkül.

– Hatalmas köszönet illeti Horváth Istvánt, aki a Vegas Burger által biztosította az ebédhez a pizzakenyeret, valamint Magyarné Kocsis Andrea és Pataki Zoltánné Mariann önkormányzati képviselőket. Kiemelném a T-buszt is, akik jóvoltából kirándulást szerveztünk a Turul-emlékműhöz – hangzott a köszöntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában