Nyitás

2022.07.08. 17:30

Minden amit tudni kell az új tatabányai szolgáltatóházról: íme az első beköltözők + fotók

Megnyílt a szolgáltatóház a Városközpontban. A T-SZOL-lal kapcsolatos és a parkolási ügyeket már az új épületben intézhetjük.

Sugár Gabi

Az épületben több szolgáltató megjelent már

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A mélygarázs már hónapok óta működik a megyeháza tér alatt. Július elsejéig ingyenes volt a parkolás, és a kihasználtsága ennek megfelelően alakult: nehezen lehetett üres helyeket találni. Július elsejétől már csak a Tatabánya Kártyával rendelkezők használhatják díjtalanul az éjjel-nappal üzemelő mélygarázst járműveik elhelyezésére. A szolgáltatóház üzleteinek megnyitása kapcsán szervezett sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban Szücsné Posztovics Ilona polgármester kifejtette: tervezik a Tatabánya Kártyák átdolgozását is  és lakossági felvetésre a mélygarázs állandó éjszakai használatának kidolgozásán is már gondolkodnak.

A szolgáltatók hamarosan elfoglalják az épületet, amelynek csinosítása még folyamatban van. A sötétített ablakokra érkezésünkkor helyezték ki a madaras dekorációs matricákat. A lépcsők mentén vezet be a a Fő tér 8/A. alatt megnyílt T-SZOL ügyfélterébe a járda, amely a négysávos útról nyílik. A szolgáltató mellett a Tatabánya Kártyához tartozó parkolási ügyintézés is ideköltözött a Komáromi útról. Az ügyfélhívó a sajtótájékoztató alatt sem pihent: folyamatosan jöttek az érkezők.

– A szolgáltatóház végre megkapta a használatbavételi engedélyt, és a tatabányaiak számára jelentős változást hozott az épület megnyitása – hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat eredeti célja az volt, hogy az összes városi szolgáltató itt kapjon helyet, ez a koncepció azonban nem tudott teljes mértékben megvalósulni. A tájékoztatón elhangzott: a szolgáltatóház csökkentett műszaki tartalommal épült meg, azaz két szinttel alacsonyabb lett, a beköltöző bérlők azonban nagyon fontos szolgáltatásokat látnak el. Zsidek Ferenc, a T-Ingatlan Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a T-SZOL és a parkoló ügyfélszolgálat mellett megnyílt a vérplazma centrum és az Oberbank, a mélygarázsban pedig már működik az autómosó és -kozmetika is. Folyamatosan nyitnak majd a bérlők.

Elhangzott: jövő héten már fogadja az ügyfeleket a Meló-Diák, és a munkaerő-szolgáltató is kitárja kapuit. Ősszel nyílik Tatabányán a csaknem 700 négyzetméteres magánegészségügyi központ is, ugyanakkor vendéglátással foglalkozó bérlőt továbbra is keresnek. Hatezer négyzetméteren valósult meg a csaknem hárommilliárd forintos projekt, amelyhez további 1,8 milliárdos hitelfelvétel is kapcsolódott.

Önkormányzati önerővel valósulhatott meg a beruházás, amelynek eredményeként a szolgáltatóházhoz kapcsolódóan további hetven férőhelyes parkolót sikerült kiépíteni. A Tatabányai Kollégium mögött is leaszfaltozták a területet, és ott is további negyven gépjármű számára alakítottak ki parkolóhelyet. Négyágú csomópontot építettek ki, hogy a Dózsakert felől érkezők egyenesen be tudjanak hajtani a mélygarázshoz és a mellette kialakított szolgáltatóházban lévő komplexumba. A zöldterület-rendezés a bejárat előtt még várat magára. Elhangzott az is: 170 millió forintból valósul meg és kiegészítik a megyeháza mögötti rész vízelvezetésének kiépítésével és a közterület felületére burkolat is kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában