Bántalmazás

2022.06.22. 15:30

Ukránokat vertek a tokodaltárói italozás után: rugdosták a földön fekvő férfit

Minden ok és előzmény nélkül támadt két ukrán férfira és egyiküket kishíján halálra verte a két tokodaltárói italozó.

Kemma.hu

Fotó: Pécs Pásztor Éva

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség két férfival szemben, akik 2021. év októberében ok és előzmény nélkül bántalmaztak két ukrán állampolgárságú embert.

A vádira szerint a két férfi és az ukrán sértettek 2021. október 11-én az esti órákban együtt italoztak Tokodaltárón. A késő esti órákban haza indultak, majd amikor egy kivilágítatlan, sötét utcába értek az egyik férfi, minden előzmény nélkül hirtelen ököllel arcul ütötte az egyik ukrán férfit, aki ettől a földre zuhant és a feje az aszfalthoz csapódott. Ezt követően a másik férfival együtt rugdosni kezdték a földön fekvő magatehetetlen sértettet. Ugyanaz a férfi, aki először ütött, a másik ukrán férfit is ököllel arcul ütötte, aki ettől szintén a földre esett.

Az elsőként bántalmazott ukrán férfinak a rúgásoktól sérülése ugyan nem keletkezett, azonban az ökölütések következtében a fején életveszélyesen megsérült. A másik ukrán férfi a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a támadást kezdeményező férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a másik vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.
A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elsőként támadó férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, a másik férfit pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a vádlott ezalatt az idő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában