Indítvány

2022.02.24. 17:19

Ukránokat vertek Tokodaltárón, koponyatörés lett a bántalmazás vége

A támadók brutálisan összeverték a tokodaltárói utcán az egyik ukrán férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki társával Tokodaltárón az utcán rátámadt két ukrán férfira. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy két hónappal hosszabbíthatják meg a férfi letartóztatását. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2021. október 11-én az esti órákban 21:00 és 22:00 óra közötti időben Tokodaltárón, az utcán rátámadt két ukrán férfira. Az egyik férfit úgy megütötték, hogy hanyatt a földre esett, majd a földön fekve megrugdalták, ezt követően elmenekültek a helyszínről.  A sértett a bántalmazás következtében koponyalapi törést, a koponyacsont és az arccsontok többszörös törését, az arccsont törését, valamint következményes koponyaűri vérzést szenvedett.

Az egyik férfi letartóztatását a főügyészség indítványára 2021. október 15-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája. A másik férfit később fogta el a nyomozó hatóság, az ő letartóztatását az ügyészség indítványára 2021. október 28-án rendelte el a bíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában