Modern Városok Program

2022.06.12. 12:53

Szégyenfoltból sikertörténet: majdnem kész a bányakórház romos épületéből kialakított gimnázium

Kemma.hu

Forrás: Bencsik János - A Tatai medencéért / facebook

Közös bejárást tartott Tatabánya új gimnáziumának épületében, az építkezés területén Bencsik János, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke és a kivitelező képviselői. A térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a bejárás eredményeiről.

Mint írta, a pótmunkákkal kapcsolatos vitákat lezárták a felek, így mintegy 30 napja maradt a kivitelezőnek, hogy készre jelentse az iskola főépületét. A belső munkálatok befejeződtek, a hibalista alapján történő javítások után pedig befejeződhet a takarítás és helyükre kerülhetnek az iskolabútorok is. A homlokzatról rövidesen elbontják az állványokat, ami után akad majd még feladat az épületen. Megkezdték az épület körüli csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornák és a szervízjárda kiépítését, továbbá az udvar rendezését is.

Az aula és a tornacsarnok az első ütem során szerkezetkész állapotban készült el, a második ütemre vonatkozó közbeszerzési eljárást pedig most készíti elő az építtető Egyházmegye. Amennyiben a használatbavételi engedélyt is kiadják a hatóságok, akkor szeptemberben már a felújított épületben kezdődhet meg az oktatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában