Ivartalanítás

2022.06.18. 08:20

Felelős állattartás: lehetőség nyílik a díjmentes ivartalanításra Bakonysárkányon

Sikeres pályázatukra kaptak támogatást.

Raffael Veronika

A pályázat segítségével díjmentesen ivartalaníthatják kedvenceiket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar falvakban élők életminőségének javítása, így ezzel összefüggésben kistelepüléseink fejlesztése iránt. Kiemelt figyelmet fordít az állatvédelem területére, a felelős állattartás népszerűsítésére, ezért a Magyar Falu Programban pályázatot hirdettek Felelős állattartás elősegítése címmel. Összhangban a kormány állatvédelmi célkitűzéseivel és a terület prioritássá emelésével, a pályázat a felelős állattartás népszerűsítését, a nem kívánt állatszaporulat megállításának elősegítését célozza meg. 

A támogatás célja, hogy az 5 ezer fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések lakosságának segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására. A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak tulajdonában lévő ebek, macskák praxisengedéllyel rendelkező állategészségügyi szolgáltatónál állatorvosi tevékenységet végző állatorvos által elvégzett ivartalaníttatására, ezzel egyidejűleg az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint mikrochippel történő megjelölésére. 

Bakonysárkány is csatlakozott a programhoz, amelynek menetéről az interneten tájékoztatta lakosait. A falu közösségi oldalán lévő felhívásban azt írták: kutyáik és macskák ivartalanítását a pályázat segítségével oldhatják meg. Az ivartalanításhoz időpontot kell egyeztetniük telefonon dr. Pertl László állatorvossal a +36-30/946-8152-es telefonszámon és hivatalban is jelezni szükséges ezt az igényüket. Az állatorvossal történt egyeztetést követően kell a hivatali bejelentést megtenni. Kiemelték: a lehetőség korlátozott számban áll rendelkezésre. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában