Építészeti remek

2022.05.18. 07:00

Újabb elismerést érdemelt ki a Monostori-híd

Szlovákiai versenyen is elismerést kapott a két Komáromot összekötő híd.

K. D.

Komrom, 2020. szeptember 17. Az j komromi Duna-hd (Monostori hd) az avats napjn, 2020. szeptember 17-n. MTI/Koszticsk Szilrd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Jelentős szakmai elismerésben részesült a Monostori híd – írta meg a deltakn.sk. A 2020-2021-es Év Építménye elnevezésű szlovákiai versenyen megnyerte a Kivételes és progresszív tervezési megoldás kategóriát. Az Év Építménye verseny több szlovákiai szakmai szervezet, intézmény és társulás szervezésében valósult meg – többek között a közlekedésügyi és építésügyi minisztérium és az építészmérnökök kamarája közreműködésével.

Az ünnepélyes díjátadón a pozsonyi székhelyű Dopravoprojekt tervezőiroda igazgatótanácsának elnöke, Igor Jakubík vehette át az elismerést, aki különleges és merész konstrukciónak nevezte a két Komáromot összekötő új hidat.

A híd szlovák tervezőcsapatának vezetője Nagy László mérnök, míg a magyar tervező Pont-TERV Zrt. vezető mérnöke Mátyássy László volt. A fő kivitelező a H-M DUNAHÍD Konzorcium volt, ám alvállalkozóként további magyar és szlovák cégek – a komáromi hajógyár is –, illetve lengyel és cseh társaságok is bekapcsolódtak. Összesen 750 ember dolgozott a híd felépülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában