Beruházás

2022.05.07. 10:21

Tatai védett területre rakta a törmeléket az új TAC-pályák kivitelezője (fotók)

Újabb labdarúgó pályák építését kezdték meg a Tatai AC Új úti sporttelepén. Ám a kivitelező súlyosan vétett.

Kemma.hu

A Ramsari terület volt veszélyben

Forrás: Facebook/Bencsik János

A Magyar Labdarúgó Szövetség 290 millió forintos támogatásának köszönhetően a Tatai AC labdarúgó szakosztálya két új műfüves labdarúgópályával, valamint egy 3x2 méteres LED eredményjelző fallal is gazdagodik a közeljövőben. Május 6-án pénteken Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint a sportklub és a tatai önkormányzat képviselői bejárást tartottak a területen, ahol azonban észlelték, hogy a pálya és a Réti 8-as számú halastó közötti vizes élőhely külső szakaszát is érintették a munkálatok, írja a tatai Facebook-oldal. Az önkormányzat azonnali hatállyal az építkezés átmenti felfüggesztésére és a szükséges helyreállítási lépések megtételére utasította a kivitelezőt. 

Ennek megfelelően a munkaterület túlterjeszkedését a vállalkozó megszüntette, és a vizes élőhely érintett szakaszán még pénteken visszaállította az eredeti állapotot, ismét a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek közé sorolt terület miliőjéhez méltó környezetet teremtve. 

Mint Bencsik János országgyűlési képviselő Facebook-posztjában írta: maga a beruházás jelentősen javítja majd a labdarúgó utánpótlás edzési feltételeit, a szomszédos Jávorka udvarán megépülő műanyag borítású kézilabdapályával együtt igazi sportközpont jöhet létre. 

A szabályokat viszont mindenkinek be kell tartani!

–tette hozzá posztjában.

A város egyébként még kiemelte: az önkormányzat a továbbiakban is folyamatosan nyomon követi a beruházás alakulását, különös tekintettel a közvetlen szomszédságában lévő terület érzékenységre, az ott található természeti értékek megóvásának kiemelt fontosságára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában