Ünnep

2022.04.11. 17:30

Felemelő videó: több száz diák szavalt Oroszlányban a költészet napja alkalmából

A József-iskola előtt adtak műsort a költészet napján a városi diákok. Az ünnepi esemény után vers- és prózamondó versenyre gyűltek össze a fiatalok.

W. Zs.

Több száz diák szavalt Oroszlányban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Alig ütött tizenegyet az óra, diákok százai gyülekeztek április 11-én hétfőn délelőtt a Táncsics Mihály úti intézmény előtt, a József Attila Általános Iskolánál. Apróbb egyeztetést követően oszlopokba rendeződtek a diákok, ki-ki a maga iskolája képviseletében. 

Az esemény kezdetén Lazók Zoltán polgármester lépett a mikrofonhoz és költészet napja alkalmából közös szavalatra hívta a József Attila-szobor előtt felsorakozott több mint 240 diákot. Elsőként a Mikor az uccán átment a kedves-t szavalták a városvezető kíséretében, a tanulók többsége pedig büszkén idézte híres költőnk, József Attila szavait. 

Akinek fejben nem, annak keze ügyében voltak nyomtatott verzióban a sorok, amely kiváló támasztékot jelentett. Szépen szavalták a Hamvas Béla Gimnázium képviseletében az Áldalak búval, vigalommal című szerzeményt, a házigazdák pedig a Medvetáncot mondták. Nem érhetett véget a tisztelgés a költészet egyik remeke nélkül: elhangzott a Tiszta szívvel is.

Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója konferálta fel az osztályokat, végül a délutáni programokat. Egyebek mellett a kulturális intézmény kamaratermébe invitálta a tanulókat, ahol 14 órakor kezdődött a Járási vers-és prózamondó verseny. Itt a városi intézmények tanulóin kívül többek között Dadról és Szákszendről érkezett diákok mérték össze tudásukat. Végül ünnepi gála zárta a tegnapi események sorát, amelynek részleteiről később adunk hírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában