Beruházás

2022.03.02. 21:20

Megemelt büdzsével, ütemterv szerint épül az esztergomi multifunkciós csarnok

A Pézsa Tibor Sportcsarnok felújítási munkálatai már a második fázisnál tartanak.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Ütemterv szerint halad az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok újjáépítése, mondta el kérdésünkre az építtető Esztergomi Vitézek RAFC titkára, Böhm Balázs. 

A Pézsa Tibor Sportcsarnok újjáépül (Forrás: Kemma.hu)

Tájékoztatása szerint a beruházás első üteme lezárult, most a második fázisban tart. Az építkezés jól halad, a főtartó elemek már a helyükön vannak. Emellett a szennyvíz és a közműelemek földmunkája is már elkezdődött. Április elejére tervezik a külső burkolatok szerelését, ezzel esőbiztossá válik majd az épület. Ezután indulhatnak meg a belső munkálatok.

– Ha ilyen ütemben haladunk, akkor a szeptember 9-i átadás tartható - tette hozzá a titkár, majd elmondta: a három évvel ezelőtti eredeti tervekhez képest emelni kellett a büdzsén. Az eredeti költségvetést bruttó 2,3 milliárd forintra tervezték, ám - elsősorban a dráguló építőanyagárak miatt – nem volt tartható a büdzsé. Az egyesület időben lépett és a Magyar Kézilabda Szövetség felé kérelmezte az összeg megemelését. Ezt a Szövetség pozitívan bírálat el bruttó 2,9 milliárd forint értékben – mondta el Böhm Balázs.

Megállapodtak a várossal Az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok az esztergomi önkormányzat tulajdonában áll. A város és az Esztergomi  Vitézek RAFC együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a csarnok megújuljon. A kézilabdaszakosztály számára Tao-támogatást igényelt a Magyar Kézilabda Szövetségtől egy 500 fő befogadóképességű multifunkciós rendezvénycsarnok építésére. A város hozzájárulását adta, hogy a támogatási kérelemben a klub a beruházás megvalósítási helyeként a Pézsa Tibor Sportcsarnokot jelölje meg. Az új épület az esztergomi önkormányzat tulajdonában marad majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában