beruházás

2021.08.11. 14:00

Multifunkciós rendezvénycsarnok épül Esztergomban – itt vannak a tervek

A beruházással egy ötszáz fő befogadóképességű multifunkciós rendezvénycsarnokká alakítják át az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokot.

F. M.

Forrás: Facebook/EsztergomiVitezekRAFC

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban elkezdték az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok bontását, mert megújul az épület. Az önkormányzati tulajdonban levő épület TAO-támogatásból újul meg: az Esztergomi Vitézek Kézilabda Szakosztálya kapott 1,8 milliárdos támogatást multifunkciós rendezvénycsarnok építésére, az önkormányzat pedig hozzájárulását adta, hogy a támogatási kérelmében a tervezett beruházás helyszínéül a sportcsarnokot jelölje meg a klub.

A multifunkciós sportcsarnok terveit tavaly fogadta el a tervtanács, a beruházás költségvetése szerint az 1,8 milliárdos támogatási összeg 100 százalékban fedezi az építést, mondta el a Kemma.hu kérdésére Böhm Balázs, az Esztergomi Vitézek RAFC titkára, aki a várható ütemtervről is tájékoztatást adott.

Az elfogadott tervek az újjászülető csarnokról (Fotó: Facebook/EsztergomiVitezekRAFC)

Mint részletezte, a munkálatok megkezdése előtt a mozdítható eszközöket vitték ki az épületből, amelyet az önkormányzat által fenntartott intézményekben, illetve raktárba szállítottak át. Ezután indult az épület héjazatának és a vasszerkezetének bontása. Ez várhatóan 2-4 hétig tart majd, időjárástól függően.

Az épületet az alapjáig lebontják, az alagsori rész megmarad, erre húzzák fel az új épületet. Mindkét hosszanti oldalon 250 fő befogadásara alkalmas ültetett lelátó résszel szélesedik a csarnok. A hozzátoldásokat oszlopokra építik majd. Az épület nyugati, rövidebb oldala is kap egy hozzátoldást, itt lesz a csarnok új főbejárata, a jelenlegi, Gőzhajó utcai főbejárat megszűnik, ott vészkijáratok lesznek csak. Az új, nyugati épületrészben kap helyet majd az érkeztető, a ruhatár, több háttérhelyiség és iroda. A megújult csarnok egyébként akadálymentesített lesz, a tervek szerint liftet is beszerelnek majd.

Új bejárat és bővített lelátó is lesz a megújuló (Fotó: Facebook/EsztergomiVitezekRAFC)

– Az a cél, hogy a most NB II-es kézilabdacsapatunk a 2022-es őszi szezon már az NB I. B-ben kezdje, és addigra elkészüljön a csarnok is – tette hozzá Böhm Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában