Taotámogatásból

2022.01.26. 07:47

Daruval emelték a Vitézek épülő csarnokának elemét Esztergomban

Az önkormányzat tulajdonában lévő Pézsa Tibor Sportcsarnok, az Esztergomi Vitézek RAFC kézilabda-szakosztályának otthona 1,8 milliárdos taotámogatásból újul meg.

W. P.

Daruval emelték fel az áthidaló elemeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A felújítás első lépéseként még tavaly nyáron elkezdődött a meglévő épület bontása, az oldalfalak, a tartóoszlopok és a tetőszerkezet több órán át tartó eltávolításakor lapunk is jelen volt. A munka azóta is zajlik a helyszínen: a csarnokot az alagsori szintig bontották le, majd elkezdték a bővített épületrész kivitelezését. 

Január 25-én a taotámogatásból megvalósuló felújítás újabb látványos fázisának lehettünk szemtanúi, hiszen hatalmas daruval elkezdték helyére emelni a tetőszerkezet áthidaló elemeit. Az önkormányzat tájékoztatása szerint csütörtökig 7–18 óra között lezárják a Gőzhajó utcát, így a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gőzhajó utcai ingyenes, murvás parkolót csak az élményfürdő felől, a Táncsics Mihály utcán keresztül lehet megközelíteni. Az építési munkák befejezése után visszaáll az eredeti forgalmi rend.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában