Sorscsapás után

2022.02.07. 17:52

Otthonukat a tűz pusztította el, most mobilház tulajdonosa lett a kisbéri család

Meghallgattattak a kérések: véglegesen a tűzkárosult kisbéri család tulajdonába került az adományokból vásárolt mobilház.

Raffael Veronika

Forrás: KEM katasztrófavédelem

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, november közepén az öttagú családnak mindene odaveszett, amikor a Véncserdűlőben található családi házuk porig égett. A szerencsétlenség története messzire jutott: a helybéliek gyűjtést szerveztek, civilek, magánvállalkozók és cégek pénzadománnyal támogatták őket, voltak akik ruha- vagy egyéb felajánlással segített. A romok eltakarításában is akadt jótevőjük.

A tragédiával három gyermek, a 11 éves Klarissza, a 17 éves Gergely és a 18 éves Alexander is otthon nélkül maradt, akik szintén elvesztették mindenüket. Talabér Erzsébet, az egykori ház tulajdonosa elmondta, hogy a tűz keletkezésének okát nem tudják, mivel az épületben nem volt elektromos vezeték. 

A család leghőbb vágya egy új otthon volt, így az édesanya, Talabér Erzsébet egy használt mobilház megvásárlásához szeretett volna felvenni hitelt, illetve a gyűjtésből befolyt összeget is erre szánta. Karácsony előtti nap aztán megtörtént a csoda: egy mobilházakkal foglalkozó cég leszállította nekik az általuk kiválasztott mobilházat.

Vörös Zsóka, a gyűjtést koordináló Kisbéri Protestáns Kör Egyesület elnöke elmondta: az utóbbi hetekben a család számlájára érkezett adományokból összegyűlt a mobilház ára. A beérkezett adományok teljes összegét befizették a mobilház forgalmazójánál, így a család az új otthont teljes mértékben birtokolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában