Ukrán válság

2022.02.28. 12:02

150 ukrán menekültet tud befogadni Tata

A tatai önkormányzat 150 szálláshellyel segíti szükség esetén az Ukrajnából menekülteket, valamint a Máltai Szeretetszolgálattal közösen gyűjtést is szerveznek.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy szükség esetén 150 szálláshelyet tud biztosítani az önkormányzat az ukrajnai háborús menekülteknek a kezelésében álló szállásokon. Elsősorban a Fényes-fürdő területén tudnak menedéket biztosítani, nyilatkozta Michl József a városházán.

A polgármester elmondta, hogy megkezdték a szállások előkészítését, és amennyiben szükség lesz rá, úgy 150 szálláshelyet tudnak biztosítani a bajba jutottaknak. Az önkormányzat erről értesítette a kormányzatot is.

Mindemellett az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportja gyűjtést szervez, melyhez adományokkal lehet csatlakozni. Mint írják, a tartós élelmiszerekből és tisztálkodó szerekből álló adományokat a szeretetszolgálat tatai, Vasút utca 64. szám alatti központjában lehet leadni, hétköznapokon 8 és 16 óra között. Hangsúlyozzák, hogy amennyiben valaki pénzzel szeretne segíteni, úgy a központi lehetőségek mellett utalhat a szeretetszolgálat tatai csoportjának számlaszámára is, mely a következő: 11784009-20201667.

A háború kirobbanása óta megyénkben már számos gyűjtést szerveztek. Ráadásul két kisteherautónyi adomány Vértesszőlősről el is jutott Tiszabecsre. Tatabányán két cég, a Gelbmann Kft., a Ho-Máhr Trans Kft. és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete indított adománygyűjtést a mai nappal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában