Jótékonyság

2022.02.28. 07:02

Fotók a magyar-ukrán határról: Vértesszőlősről ment az adomány Tiszabecsre

Egy hétvége alatt gyűlt össze az az adománymennyiség, amelyet két vállalkozó szállított Vértesszőlősről Tiszabecsre.

F. M.

Mint arról beszámoltunk, két kisteherautónyi adomány gyűlt össze az ukrán válság menekültjeinek a vértesszőlősi Top-benzinkúton február utolsó hétvégéjén. A gyűjtés szervezője, Bertalan Diána számolt be a Kemma.hu-nak az ott látottakról.

Vasárnap délután indultunk el Vértesszőlősről a Gimesi Trans Kft.-vel együtt az adománnyal. Este értünk Tiszabecsre, ahol már vártak minket. A helyiek nagyon kedvesek voltak, kávéval, szendviccsel várják a betérő, adománnyal érkezőket. A polgármester asszony elirányított bennünket, hova vigyük a csomagokat. Az első autót Tiszabecsén, a másodikat egy másik településen pakoltuk ki. Az egyik imaházban például körülbelül 100-120 ember tartózkodik ideiglenesen. Ebből 70-80 a gyerek. csecsemőkorútól a kamaszig. Ők terveik szerint a háború végéig maradni akarnak, nem mennének tovább – sorolta Diána, majd hozzátette: mindenképpen szerveznek újabb gyűjtőakciót, amikor ez utóbbi gyerekeknek viszik egyből az adományt.

Hozzátette, hogy a helyszínen a helyiek és a rendőrök segítik, koordinálják a helyzetet, egymást váltva. De emellett folyamatosan jönnek az újabb menekülthullámok, így további kihívás lesz ennek megszervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában