program

2021.10.14. 13:17

Az aromaterápia népszerűbb volt Oroszlányban, mint a Covid-antiteszt

A színes kínálat ellenére az előző évekhez képest az idén kevesebben vettek részt a díjmentes szűrőprogramokon. A szervezők szerint a pandémia miatt.

W. Zs.

Indiai fejmasszázsra is jelentkezhettek az érdeklődők

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Egészség- és ezoterikus napra várták az érdeklődőket ezen a héten az oroszlányi Kölcsey-központba, ahol a szakemberek – az intézmény lehetőségeit kihasználva – egymástól szeparáltan tudták végezni a vizsgálatokat. A rendezvény iránti érdeklődés jócskán alulmúlta a szervezők várakozásait, úgy tudjuk, az elmúlt években sokkal nagyobb volt a kereslet a díjmentes programokra. Takács Tímea igazgató szerint egyelőre minden vendég óvatos, amit ő egyértelműen a pandémia korábbi egészségügyi korlátozásaival indokolt.

Ezt az állítást támasztotta alá Kilin Olga egészségügyi szakember is, aki többek között az első emeleten tartott „fogadóórát”. Olga egy magánvérvételi pont képviseletében vércukor- és vérnyomásméréssel foglalkozott, valamint bemutatóval egybekötött előadást tartott az újraélesztésről, de vásárolni lehetett nála Covid-antitesztet, amire azonban csupán egyetlen érdeklődő akadt az egész nap folyamán.

Indiai fejmasszázsra is jelentkezhettek az érdeklődők (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A programon egészségügyi állapotfelmérésre, hallásvizsgálatra is lehetett jelentkezni, és szó volt az egészséges életmódról is, amit rögtönzött ételkóstoló követett. A kérdező releváns tanácsot is kaphatott egy táplálkozási szakembertől. Az egészséges falatok mellett terítékre került a szemüvegkeret-igazítás is, valamint nagy figyelem kísérte az aromaterápiás bemutatót: Helmeczy Bessy standján temérdek esszenciális illóolaj sorakozott.

A spirituális téma iránt érdeklődőknek szintén kedveztek a szervezők. Péter Melitta mantrameditációt vezetett, de egy másik teremben indiai fejmasszázst, érzelemkódoldást és csakratisztítást, valamint színterápia és bachvirágterapeuta-tanácsadást is kérhettek az arra nyitottak.

Facilitátorral is találkoztunk

Nagy siker övezte Tóth Zsuzsa munkáját, aki elsősorban párkapcsolati problémákról beszélt az intézmény földszinti termében. Ő titulusa szerint facilitátor: olyan szakember, aki beszélgetések során segít megérteni a folyamatokat és más nézőpontból megvilágítani a körülményeket. Az oroszlányi vendégek korosztálytól függetlenül nagy érdeklődéssel kísérték Zsuzsa kommunikációs felvetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában