Újabb négy embernél mutatták ki a koronavírust Komárom-Esztergomban

A csütörtökön közzétett adatok szerint a Komárom-Esztergom megyei Covid-fertőzöttek száma 28 ezer 617 fő.

Kemma.hu

Nyíregyháza, 2021. július 1. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. július 1-jén. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavirus.gov.hu-n szeptember 16-án megjelent adatok szerint hazánkban 458 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ami azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta összesen 816 ezer 680 ember betegedett meg.

Komárom-Esztergom megyében csütörtökre négy új beteget regisztráltak, ezzel a fertőzöttek száma 28 ezer 617 főre nőtt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az országban négy beteg hunyt el, az áldozatok száma ezzel 30 ezer 118 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 7129 fő, ebből 343 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma eközben folyamatosan nő, eddig 779 ezer 433 ember esett át a fertőzésen.

A beoltottak száma 5 millió 850 ezer 887 fő, közülük 5 millió 558 ezer 919-en a második, 565 ezren pedig már a harmadik oltásukat is megkapták.

Mint az oldalon írják, a delta vírusmutáns hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással lehet a leghatásosabban védekezni a járvány ellen.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A harmadik oltásra is folyamatosan lehet időpontot foglalni. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában