Ugyanannyi új covidost regisztráltak Komárom-Esztergomban, mint egy napja

Péntekre közel tíz új esettel emelkedett az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Békéscsaba, 2021. szeptember 6. Pallag Andrásné diplomás ápoló (j) beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. szeptember 6-án. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 24-e péntekre a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában hazánkban 531 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 820 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Komárom-Esztergom megyében a héten kisebb hullámzás volt tapasztalható az új fertőzöttek számának alakulásában. Hétfőre 12 új esetet regisztráltak, keddre pedig újabb hat esetet találtak. Szerdára azonban ismét visszazuhant az új esetszám, és csak egy új fertőzöttet regisztráltak. A csütörtökre újabb 8, péntekre szintén 8 új covidost találtak megyénkben, így a járvány kezdete óta 28 ezer 667-re nőtt ez a szám.

A kormányzati portál tájékoztatása szerint országosan Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 781 794 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 133 főre emelkedett. 438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 873 523, közülük 5 615 273 fő már a második oltását is megkapta, 691 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában