különleges program

2021.09.27. 20:18

Kerekesszékesek is összemérhették ügyességüket az Esélyek Napján

Remek időben és hangulatban zajlott hétvégén a Léleksegítő Alapítvány által szervezett Esélyek Napja. A különleges programra még Szlovákiából is érkeztek csapatok, résztvevők.

Sugár Gabi

Rendkívül népszerű volt a kerekesszékes ügyességi verseny

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány több mint három évtizede szolgálja és segíti a különlegességgel, fogyatékossággal élőket. Az Esélyek Napját pedig még korábban, harmincöt évvel ezelőtt Adamecz László, a Humanitás Klub vezetője indítottak el. A program különlegessége, hogy az érkező hozzátartozóknak, látogatóknak is van lehetőségük arra, hogy kipróbálják azokat az eszközöket, amelyek a mindennapokban például a mozgáskorlátozottakat segítik.

Rendkívül népszerű volt a kerekesszékes ügyességi verseny
Fotó: S. G. / 24 Óra

Idén a tatabányai Jubileum Parkban szervezték meg a programot, ahol hat különböző kategóriában versengtek a résztvevők. A Győrből, Pápáról, Budapestről, Székesfehérvárról, Pécsről és Dunaszerdahelyről is érkezők autós és kerekesszékes ügyességi versenyen, valamint dartsban, íjászatban, erőemelésben és a mozgássérültek labdajátékában, a bocciában indulhattak.

A programhoz a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség nem csak a helyet biztosította: a játszótér környékén ügyességi sportvetélkedőt is szerveztek gyerekeknek, ahogy a Majki Népfőiskolai Társaság is várta érzékenyítő játékaival az érdeklődőket.

A rendezvényen Péntek Szilveszter, az alapítvány elnöke, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármester és az alapító, Adamecz László köszöntötte a résztvevőket, majd a pontszámok összesítése után kulturális programmal és eredményhirdetéssel zárult az esemény.

A Turul Kupa autós ügyességi versenyen nyert Tiszáné Sándor Márta, Kövi Zoltán és Gánya Gergely. A kerekesszékes versenyen Demény Józsefné, Renner Erzsébet, Lisztes Ibolya és Németh Ottóné, valamint Keiszmann Béla, Kis Juhász József, Schalkhammer Ádám, Németh Ottó vitte el az első díjat. Darstban Káldi Sándor, Malacsin István, Forró Márta és Lisztes Ibolya lett az első. Íjászatban Gács Tamás, Meló Róbert, Mák Sándorné és Vozárik Julianna. Erőemelésben Lisztes Ibolya és Kiss Gábor, bocciában pedig a Nagymegyerről érkező első csapat végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában