Majd' négyszeresére nőtt az új Covid-fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

Péntekre nagyot ugrott az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Békéscsaba, 2021. augusztus 7. Fekete Beáta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 7-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hét utolsó munkanapjára a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett adatok szerint hazánkban 479 új fertőzöttet igazoltak. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 ezer 159 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Komárom-Esztergom megyében a héten átlagosan 4-6 új beteget azonosítottak, azonban péntekre 15 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Ezzel a járvány kezdete óta regisztrált megyei fertőzöttek száma 28 ezer 632 főre nőtt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az országban öten hunytak el, az áldozatok száma ezzel 30 ezer 123 főre emelkedett. Jelenleg az aktív fertőzöttek száma 7259 fő, közülük 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül 41-en vannak lélegeztetőgépen. Ezzel párhuzamosan a gyógyultak száma is folyamatosan nő, eddig 779 ezer 777 épültek fel a vírusból.

A beoltottak száma 5 millió 855 ezer 39 fő, közülük 5 millió 564 ezer 586-an már a második, 590 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Mint az oldalon írják, a koronavírus delta mutánsa hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb, ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással lehet a leghatásosabban védekezni a járvány ellen.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában