szórakozás

2021.08.10. 18:43

Két év kihagyás után újra együtt mulatott egész Kömlőd a falunapon

Két év után a hétvégén újra megtarthatták Kömlődön a falunapot, ahol Czunyiné dr. Bertalan Judit örömhíreket is megosztott a község lakóival.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

Már a község határában olvasni lehetett: falunapi mulatságra érkezik szombaton a vendég. A rendezvénytérhez közelítve a motorzaj sem tudta tompítani Szécsi Pál örök érvényű dallamait, a Carolina című nóta dübörgött a sörsátorból. Ezután Bogáth István polgármester lépett a mikrofon elé, aki hivatalosan is megnyitotta a községi rendezvényt, melyre a pandémia okán két éve nem volt példa. Megköszönte a képviselő-testület munkáját, tagjai segítettek a programok lebonyolításában és mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője vette át a szót. A világjárvány kapcsán úgy fogalmazott, nemcsak a kézfogások, hanem a személyes találkozások szerepe is felértékelődött. A képviselő jó hírekkel érkezett. Örömmel konstatálta a Határ utca aszfaltozását és bejelentette, a Magyar Falu Program nyertes pályázatainak köszönhetően az Ady Endre utca felújítására 15 millió forintos támogatást kapott a település, a Jókai utcáéra pedig 30 milliót. Kiemelte azt is, hogy a közeljövőben a belterületi utakról sem feledkeznek meg, hiszen a településhatártól a kecskédi elágazásig már jó úton közlekedhetünk.

– A kistelepülések fejlődése nagyon fontos a megyei önkormányzat számára, erre pedig kiváló példa Kömlőd – hangsúlyozta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A hagyományokhoz híven a helyi mazsorettcsoport nyitotta a kultúrprogramok sorát, de volt sramli, rúdtáncbemutató, tombolahúzás, fellépett Boglárka és Kautzky Armand, valamint Gájer Bálint is koncertezett. Az Electro Band hajnalig tartó utcabállal zárta a falu nagy napját. W. Zs.

Támogatás

Az elmúlt hat esztendőben több mint 500 millió pályázati forrás érkezett a településre. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség ország­gyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra is, hogy az 5 ezer alatti lélekszámú települések – visszamenőleg is – igényelhetnek támogatást a falunapokra, a Magyar Falu Program újabb lehetőséget adott a községeknek. – Tessék eltenni a számlákat – kérte az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában