változás

2021.06.30. 14:59

20 kilométer/órára csökkentik a sebességhatárt több esztergomi utcában

A nyári időszak megnövekedett autóforgalma indokolja a szigorítást, amely a belváros egy részén lesz csak érvényes.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Mint az esztergom.hu írja, a város úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgálják és a balesetmentes, ésszerű közlekedés érdekében formálják azokat. Mivel a belvárosi utcákon az autósok és gyalogosok egyaránt osztoznak, ezért minden közlekedő számára biztonságos teret hoznak létre. Azonban a nyári időszakban megnövekszik belvárosi autóforgalom, így több utcában is 20 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be. Ez a a Kossuth Lajos utca és a Kis-Duna sétány közötti területen lesz érvényes.

A változás az Arany János utcát (Posta irányában), Bottyán János utcát, Főapát utcát, IV. Béla király utcát, Mikszáth Kálmán utcát, Jókai Mór utcát, Eszperantó utcát, Deák Ferenc utcát, Pór Antal teret, Szent Miklós utcát és Kis-Duna sétányt érintik.

A korlátozással érintett utcákat a piros vonallal jelölték (Fotó: esztergom.hu)

A sebességkorlátozás-övezet táblák kiváltják a jelenleg kihelyezett 20-as és 30-as sebességkorlátozó táblákat, így kevesebb táblával egyértelműbb forgalmi helyzet alakul ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában