Vakcina-járat indul Tatán, újabb tömeges oltás lesz a városban

Rigó Balázs alpolgármester újabb Covid-tájékoztatót tartott Tata Facebook-oldalán, melyben kitért arra, hogy a Szputnyik V vakcinával folytatódik a tömeges oltás.

Kemma.hu

Rigó Balázs alpolgármester újabb Covid-tájékoztatót tartott. Kitért arra is, hogy a Szputnyik V vakcinával folytatódik a tömeges oltás.

Forrás: tata.hu

A tájékoztatóban az alpolgármester beszámolt arról, hogy folytatódik az óvodai, iskolai ételkiszállítás a városban, és hogy a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában nincs koronavírus-fertőzött, vagy tüneteket mutató gondozott, az új lakók pedig jövő héten kapják meg az oltásukat. A Csillagsziget Bölcsőde koronavírus miatt hiányzó dolgozóit helyettesítik, minden csoport működni fog jövő héten is.

Az alpolgármester arról is szólt, hogy a helyiek jelzései alapján összeállított önkormányzati kérésre a Volán felülvizsgálta a jelenleg érvényes helyi, pandémiás menetrendjét, és március 24-től új menetrend lesz érvényben. Ennek részleteit a hét elején jelentik majd be.

Folytatódik a tömeges oltás is tovább: március 23-án és 24-én több mint 2100 ember beoltását tervezik a tatai oltóponton. Ezúttal a szakkórházban nem, csak a rendelőintézetben lesz oltás, itt a Szputnyik V vakcinát fogják beadni reggel 7 és 19 óra között. Fontos hír, hogy a Szociális Alapellátó Intézmény személyszállító busza reggel fél hét és 16:30 között félóránként jár majd a buszvégállomás és a rendelő között, hogy így segítsék az idősebbek feljutását az oltópontra. A tatabányai buszok indulási helye mellett lesz kialakítva az átmeneti megálló az oltás-járatra.

Ezen a hétvégén már az Instersparban, a Lidl-ben és a Penny Marketben is elérhető lesz a hozzájáruló nyilatkozat, amelyet előre kitölthetnek az oltásra regisztráltak. Hétfőtől a Magyary Zoltán Központ előterében is ott lesz újra a papír, amit kitöltve jelentősen felgyorsítható az oltóponton az adminisztráció. Az önkormányzat a háziorvosoknak is biztosít adminisztrációs segítséget, ha kérik, hiszen náluk is folytatódik az oltás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában