Csaknem 300 új fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergomban

Napok óta több száz új fertőzöttel nő a Komárom-Esztergom megyei betegek száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában.

Kemma.hu

Március 11-én 278 új Covid-fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megyében

Forrás: koronavirus.gov.hu/MTI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormányzati portál csütörtökön 8312 újabb magyar fertőzöttről számol be, amivel összesen 489 ezer 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban.

Komárom-Esztergom megyében a napokban megdőlt a napi Covid-rekord, kedden ugyanis 460 új megyei fertőzöttet azonosítottak. Ehhez képest szerdára valamelyest csökkent az új megbetegedések száma, de továbbra is több százan kapták el a vírust (315 ember), és ma is hasonló adatot kaptunk: 278 új megbetegedést jelentettek, amivel 17 ezer 708-ra nőtt a helyi fertőzöttek száma.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Az országban elhunyt 172 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 16 ezer 497 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 344 ezer 267 fő, de az aktív fertőzöttek száma is emelkedik, jelenleg 128 ezer 408. 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 millió 149 ezer 557 ember oltakozott, közülük 327 ezer 428 fő már a második adag vakcinát is megkapta. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák.

A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. Mától vasárnapig a kórházi oltópontokon a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót.

Ma újabb vakcinaszállítmányok is várhatóak. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást − olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma: a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában