Koronavírus Tatán: rendkívüli szünetet rendeltek el egy óvodában

Michl József videós posztban számolt be a tatai járvány- és oltáshelyzetről. Mint elhangzott: több városi intézményben is vannak karanténosok.

Kemma.hu

Forrás: Facebooik/Tata Város

A városvezető a legutóbbi tájékoztatása óta eltelt idő fejleményeiről számolt be a városi Facebook-oldalon. Mint elhangzott, Tatán ezen a héten is folytatódott az oltás, az idősek és a szociális intézményekben már a második oltásukat kapták meg a lakók és a dolgozók. Így mind a kistérségi szociális otthonokban, mind a hajléktalanszállón túl vannak a dolgozók és a lakók is a második oltáson. A városvezető hozzátette, hogy természetesen csak azok kaptak oltást, akik kérték, de később ők is kérhetik a vakcinát. A szociális intézményekben egyébként nem tudnak fertőzöttekről.

Elhangzott, hogy a regisztrált tataiak már százas nagyságrendben kapják a vakcinát. Hozzátette, hogy a tatai háziorvosokhoz is megérkezett a kínai vakcina, így 5-600 embert oltanak be következő napokban a városban.

– Reményeink szerint néhány hónap alatt nagy átoltottság lesz Tatán – emelte ki a polgármester.

A városvezető beszámolt az oktatási-nevelési intézmények járványhelyzetéről is. Az Új úti iskolában jelenleg 5 dolgozó és 2 tanuló karanténban van. A Kincseskert óvodában azonban olyan sok a fertőzött, hogy február 26-ig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

A Geszti oviban jelenleg 2 felnőtt, a Csillagsziget bölcsődében pedig 1 dolgozó van karanténban, míg a Kertvárosi óvodában egy igazolt fertőzöttről tud a városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában