A koronavírus-járvány miatt több volt a bliccelő a buszokon

A vírus az élet minden területére rányomta a bélyegét. Nem kivétel ez alól a tömegközlekedés sem, ahol nemcsak új szabályokat hozott, de szabálysértőket is!

S. G.

A buszsofőr a járvány miatt nem adhat jegyet a buszokon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A megyeközpont helyi autóbusz közlekedésére rányomta bélyegét a pandémia. Az első ajtós felszállás megszűnt, a maszkviselés kötelező lett a buszmegállókban a járatokra várva, és az autóbusz-vezetőknél nem lehet jegyet vásárolni.

A buszsofőr a járvány miatt nem adhat jegyet a buszokon
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

A szolgáltató rendszeresen felhívja az utasok figyelmét az elektronikus jegyváltás lehetőségére, illetve a non-stop rendelkezésre álló automatákból is megvásárolhatók a bérletek. Így kevésbé elfogadható a bliccelés, bőven akadt mégis tavaly.

Az összesítés szerint az intézkedést igénylő szabálytalanságok száma 1944 volt, ami az előző évhez képest csaknem 25 százalékos növekedést jelent. Áprilisban és májusban kiugróan magas volt a jegy vagy bérlet nélkül utazók száma. Maszkviselés miatt kétszer kellett intézkedniük az ellen­őröknek.

A T-Busz Kft. Tatabánya helyi közlekedésében csaknem 250 ezer járatot indít évente, a napi utazások száma a pandémiát megelőző időszakban 22 ezer volt. A két-két párban dolgozó forgalmi ellenőrre minden nap lehet számítani a helyi járatokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában