fontos beruházás

2020.12.23. 20:57

400 millió forintból újul meg Esztergomban a Fürdő Szálló

Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lepusztult Fürdő Szálló épülete majd' 400 millió forintból teljesen megújul.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán tett" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> rendkívüli bejelentést arról, hogy 400 millió forintból újul meg teljes körűen az esztergomi Fürdő Szálló.

A polgármester bejelentését azzal kezdte, hogy majd' 180 éve áll Esztergom központjában az egykor szebb időket látott Fürdő Szálló épülete, amely 1993 óta várja sorsa jobbra fordulását. Az épület tulajdonviszonyai 2006-ig rendezetlenek voltak, amely veszélyes mértékű állagromláshoz vezetett. Esztergom 2020-ban vásárolta meg a romos szállodát, azonban az épület fejlesztésére az elmúlt másfél évtizedben nem sikerült forrást találni. Az épület tetőszerkezetét az önkormányzat 2019. nyarán felújította, ami állagmegóvásként szolgált.

Hernádi Ádám videóüzenetben jelentette be, hogy újabb állomáshoz érkeztek a Fürdő Szállóval kapcsolatban. 2021. első hónapjaiban a folyamatban lévő közbeszerzés lezárultával megkezdődik a szálló teljes rekonstrukciója. A majd' 400 millió forintos beruházás teljes mértékben támogatásból valósul meg, amely magába foglalja az épület homlokzati rekonstrukcióját, a nyílászárók cseréjét, a falak utólagos szigetelését, és a közműbekötések kiépítését.

A felújítás után ismét teljes pompájában fog ragyogni azaz épület, amelynek egykoron Liszt Ferenc, Széchenyi István, és 1848-ban toborzókörútja során Kossuth Lajos is vendége volt. A polgármester hozzátette, hogy a külső felújítás mellet előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzat az épület későbbi hasznosításáról is, melynek eredményéről később fogja tájékoztatni az esztergomiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában