Tata polgármestere: elhunyt egy helyi koronavírus-fertőzött

Michl József polgármester a város közösségi oldalán jelentette be, hogy két csoport is karanténba került a Bartók Béla úti óvodában, mert egy dadus megfertőződött.

Kemma.hu

Forrás: Tata Város/Facebook

Michl József, Tata polgármestere ismét bejelentkezett a város közösségi oldalán, a videóban elmondta, hogy a mai napon 37 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon és 103 személy van jelenleg karanténban. – A karanténban lévő személyek létszáma az utóbbi időszakhoz képest kicsit csökkent, de a szám azért lett ismét száz feletti, mert a Bartók Béla úti óvodában két csoportot kellett karanténba tenni az elmúlt napokban. Az intézkedésekre azért került sor, mert egy dadus fertőzött lett – tette hozzá a városvezető.

Az előző videókból már kiderült, hogy a településen volt egy olyan fertőzött személy, aki kórházi kezelésre szorult. Sajnálatos módon a napokban életét vesztette.

A vírus elleni védekezést továbbra is folytatják a településen, éppen ennek apropójából jelentette be a városvezető, hogy az általános iskolák segítséget kértek, miszerint szükségük lenne érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolókra. Michl József ezt követően egyeztetett a tankerület vezetőségével, így minden említett intézmény rendelkezésére állnak majd az adagolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában