Az észak-komáromi egyetemen arcvédő pajzsban oktatnak, maszkban tanulnak

Az észak-komáromi Selye János Egyetemen az új tanévben az elsődleges szempont a diákok és a tanárok védelme, ezért az intézmény minden intézkedést megtesz.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Facebook/Selye János Egyetem

A járványhelyzet alatt az elmúlt sze­meszterben is zavartalan volt az oktatás menete a Selye János Egyetemen. A hallgatók jól alkalmazkodtak az online oktatáshoz, most azonban a diákok már visszatérhetnek az egyetemre. Az akadémiai évet szeptember 18-án tanévnyitóval kezdik, csupán néhány vezető és hallgató részvételével. A rendezvényt online közvetítik. Az új szemeszter szeptember 21-én indul.

Elsődleges szempont a hallgatók, az oktatók egészségének a védelme. Az épületekben a maszk viselete kötelező, a mellékhelyiségekben biztosított a biztonságos kézmosás minden feltétele. A bejáratoknál és a forgalmasabb helyeken kézfertőtlenítőket helyeztek el. A takarítószemélyzet az előírások szerint naponta többször fertőtlenít, szellőztet. Az alkalmazottaknak arcmaszkot biztosítanak, az oktatóknak ezen felül arcvédő pajzsot is.

A leendő hallgatók első évfolyamokba történő beiratkozása az egyes karokon személyesen, előre meghatározott időben lesz, legfeljebb ötven diák részvételével. A hallgatók felsőbb évfolyamokba való beiratkozása elektronikus formában történik. Az állandó szlovákiai lakhellyel nem rendelkező hallgatók a határátlépéssel kapcsolatos korlátozások miatt szintén elektronikus formában iratkozhatnak be.

A Sirály Kollégiumban szerdáig zajlott a beiratkozás. A külföldi hallgatók a kollégiumi beiratkozás későbbi időpontját a kollégium igazgatója által megadott e-mail-címen ([email protected]) vagy telefonon (+421 35 3260 732) egyeztethetik. A kollégium épületébe is a felső légutak eltakarásával, a testhőmérséklet mérését követően engedélyezett a belépés. A beiratkozás ideje alatt a diákotthon épületébe csak az ott elszállásolt hallgató léphet be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában