elismerés

2020.08.22. 08:46

Kitüntették Tata távozó jegyzőjét

A tatai képviselő-testület Tata Város Zsigmond Király Díja kitüntetést adományozott dr. Kórósi Emőkének, a város leköszönő jegyzőjének.

Kemma.hu/tata.hu

Dr. Korósi Emőke színvonalas munkájáért kapta az elismerést

Forrás: tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

Dr. Korósi Emőke az elismerést augusztus 20-án a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át. A volt jegyző a köz szolgálatáért, a közügyekért végzett több évtizedes kiemelkedő, példamutató köztisztviselői, vezetői tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Dr. Korósi Emőke színvonalas munkájáért kapta az elismerést (Fotó: tata.hu)

Dr. Kórósi Emőke a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett jogász diplomát. A köz szolgálatáért, a közjóért tevékenykedett közel három évtizedig a Tatai Közös Önkormányzati Hivatalban, illetve jogelődjénél, Tata Város Polgármesteri Hivatalában, először közigazgatási és ügyfélszolgálati irodavezetőként, 1995-től aljegyzőként, majd 2011 júniusától volt a város jegyzője.

Az államigazgatási ügyekben történő döntések meghozatala, a hatósági ügyek intézése területén magas színvonalú szakmaiság, jogszerűség, megbízhatóság, precizitás, kötelességtudás, szolgálatkészség jellemezte munkáját. Az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátása során mindig arra törekedett, hogy megalapozott jogi és szakmai lehetőségek széleskörű feltárásával segítse a döntéshozók munkáját.

A folyamatosan változó jogszabályi környezetben mindent megtett az ügyfélbarát ügyintézés kiterjesztéséért. Személyes példamutatásával előmozdította az együttműködő, támogató, jó közösségi kapcsolatok és légkör kialakítását, fenntartását. Kollégáit motiválta a jogszabályok által meghatározott kötelezettségek teljesítésére, tudatosította a folyamatos szakmai megújulás jelentőségét, az új kihívásokra való fogékonyságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában