Iskolakezdés

2020.08.17. 07:15

A járvány a tanszer vásárlásra is kihatással lehet megyénkben

Közeledik szeptember, ezzel együtt a tanszervásár időszaka. A járványidőszak és a második hullámtól való félelem befolyásolja mindkét szegmenst, a kereskedőket és a szülőket egyaránt.

Wágner Zsanett

A papír-írószer boltok is megérzik a járvány negatív hatásait, főleg, hogy sokan kivárnak a beszerzéssel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Egyelőre puhatolóznak a szülők, hol és mihez lehet kedvezőbb áron hozzájutni a tanszerek vásárlásakor. Ez a félelem többnyire elmondható a kereskedőkre is, akik nem mernek az eddigiekhez képest teljes üzemben működni, mert a digitális oktatás bevezetése és az otthon tanulás jócskán átírta az aktuálissá vált rendelések számait. Az egyik tatabányai papír-írószerben azt mondják, az idén kétszer is meggondolják, mit rendeljenek.

Kedvezményes áron kínálnak például hátitáskákat, de még a májusban rendelt példányokból van bőven. Füzetet, tolltartót és ceruzákat folyamatosan töltik, mert mint mondják, ezekre a fogyóeszközökre nagy szükség van. – Mindenből kisebb mennyiséget kértünk, inkább többször rendelünk a folyamatos áruellátás miatt – nyilatkozta Méri Zsuzsanna, az üzlet egyik tulajdonosa. – Kivételt képeznek az extra füzetek, vagyis a mintás, valamint a 3D-s borításúak és a spirál- és a regiszteres füzetek, amiket már a szeptemberi kezdésre megvásárolnak – teszi hozzá.

A papír-írószer boltok is megérzik a járvány negatív hatásait, főleg, hogy sokan kivárnak a beszerzéssel (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Méri Zsuzsanna véleménye az, hogy az évek alatt egy dolog biztosan nem változott. 2020-ban is a kisiskolások, közülük is az elsős diákok a legdrágábbak. – Gondoljunk csak bele, hogy ők az a korosztály, akinek mindenből újat kell venni, míg korosabb társaik már használhatják például a tavalyi táskát, füzetet vagy írószert – hangzik a magyarázat. Az idei trendről is kérdeztük a Herlitz bolt egyik tulajdonosát. Megtudtuk, hogy a hercegnős, a pillangós és szívecskés minták továbbra is hódítanak, fiúknál pedig az autós, űrhajós és focis minták mellett újdonságként megjelentek a cápás, a dinoszauruszos és a skorpiós tartozékok. A lányoknál maradt a princess-vonal, azonban a figurákat felváltotta a korona minta.

Fél fizetés kell az induló csomaghoz

Táska, tolltartó, sportzsák, füzetek, írószerek. Ezek alkotják egy elsős legfontosabb felszereléseit, szakmai kifejezéssel élve az induló csomagot. Akció és kedvezmény ide vagy oda, gyors fejszámolást végezve, egy fél fizetésnyi összeget a kasszában lehet hagyni. Akár 40 ezer forintba is kerülhet, ha elsős kisgyermeket készít fel a szülő a tanévkezdésre. Mérő Zsuzsanna arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes időben elkezdeni a bevásárlást, mert ami nem kapható az üzletben a központból még beszerezhető. Érdemes több héttel is kalkulálni a vásárlást illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában