beruházás

2020.07.24. 15:10

Már látszódik az épülő tatabányai sportcsarnok eredeti magassága

Nagyban folynak a munkálatok a régi Erőmű-tó helyén, az erő- és munkagépekkel telt, hatalmas munkaterületen már körvonalazódnak sportcsarnok alapjai, és támfalai. Bencsik János, országgyűlési képviselő az építkezés területén tartott sajtótájékoztatón elmondta: menetrend szerint halad a munka, az épülethez szükséges anyagokat folyamatosan, zavartalanul szállítják be.

Raffael Veronika

Bencsik János sajtótájékoztatót tartott a helyszínen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Mindössze fél év telt el az alapkő letétele óta, és már látni a végleges magasságát a város készülőfélben lévő multifunkcionális sportcsarnokának. A 24,2 millió forintos hazai költségvetésű beruházás során épülő csarnok tervezési szakaszában felmerült a kérdés, vajon megengedheti-e magának egy megyeszékhely a rendezvénycsarnok megépítését – végül közös megegyezéssel egy hatezer fő befogadására képes multifunkcionális sportlétesítmény épül. Az elkészült terveket a város önkormányzata a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-re bízta, hogy közbeszerzési eljárás útján az épület kivitelezését végül a Fejér B.Á.L. Zrt-re és az ÉPKAR Zrt. végezze el.

Az épülő sportcsarnok körvonalazódni látszik (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Az építkezés jelenlegi szakaszában csaknem hetven munkavállaló dolgozik a helyszínen, jelenleg a daruk segítségével az előre legyártott monolit vasbeton szerkezet beemelését végzik. A csarnok lefedése szeptember tájékán kezdődik meg, a fém tartószerkezetek beemelését már megnövekedett számú, közel kétszáz építőipari munkás végzi majd. Bencsik János elárulta: sokkal magasabb már nem lesz az épület: mínusz kettő szinttel lejjebb vitték a lelátó jelentős részét és a küzdőteret, agy az elkészült csarnok 12,5

További részletek a 24 Óra július 25-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában