beruházás

2020.07.23. 13:38

Bicikliút épül Esztergom és Esztergom-Kertváros között

A új kerékpárút támogatásból épül meg a Mária Valéria híd és a Palatinus-tó között. Az új út rávezet majd az Esztergomtól Dömösig tervezett EuroVelo 6 bicikliútra.

Kemma.hu

A kerékpárral bárhol megállhatunk, nem kell parkolással bajlódni

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook-oldalának tájékoztatása szerint egy Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő 7,2 kilométeres kerékpárút épülhet meg. A mintegy 800 millió forintos uniós támogatást nemrég hagyta jóvá a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatósága.

A bicikliút nyomvonala a tervek szerint a Mária Valéria hídfőjétől az esztergom-kertvárosi Palatinus-tóig fut majd. Az út a hídtól a Schweidel József utcáig kijelöléssel, a Schweidel utcától az Esztergom-Kertváros Sátorkői utcáig új építésű és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával, majd ezt követően a Palatinus-tóig kijelöléssel valósul meg.

Biciklutak megyszerte

Oroszlány és Tatabánya kötött 2019-ben adtak át az új bicikliutat, amely turistalátványosságokat is összeköt. Ezen túl Tata és Agostyán között, valamint Kisbéren is létesül majd új út a bicikliseknek.

A Tatabánya és Tata között épült bicikliút pedig nemrég elnyerte az Év kerékpárútja címet is, amelyre tábla emlékezteti az arra kerekezőket.

A tervezett kerékpárút valamennyi érintett szakasza jelentős részben önkormányzati tulajdonú területeken halad majd át. A fejlesztés összhangban van a város készülő közlekedésfejlesztési koncepciójával, és része a Duna menti kerékpárútvonalnak, illetve rávezet az esztergomi kerékpáros hálózat részeként az épülő Euro Velo 6 nyomvonalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában