Két esztergomi strand is kinyitott a pünkösdi hétvégén

A járványügyi szabályokat betartva nyitotta meg kapuit az élményfürdő és a Palatinus-tavi strand.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szent István Strandfürdő

Június 1-jén megnyitott az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó strandja. A strand a Szent István Strandfürdő üzemeltetésében áll, amely a Facebook-oldalán tette közzé a hírt. Mint írják: „Szerencsére megérkezett a napsütés a mai nyitásra, így az idő ideális egy jó napozáshoz és a bátrabbak még csobbanhatnak is a 18 fokos frissítő szép tiszta vízben.”

A stranddal szembeni Öböl Music Beach már május elején kinyitott, és egész hónapban ingyen várta a vendégeket. A fizetős időszak június 1-jén indult.

Az esztergomi élményfürdő, az Aquasziget a járvány miatt márciusban bezárta kapuit, és május 29-én pénteken nyitott ki újra. A fürdő Facebook-oldalán található tájékoztatás szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt egyelőre kizárólag kültéri medencéik üzemelnek. A szabályok értelmében mindenkinek be kell tartani a másfél méteres távolságot és a medencék maximális terhelhetőségét. A beltéri medencék, a szauna és gőzkabin, a gyógyszolgáltatások, az élményelemek és beltéri csúszdák nem elérhetők, a masszázs szolgáltatás azonban rendelkezésre áll.

Kérnek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a rendkívüli helyzet alatt érvényben lévő házirendre, továbbá tájékozódjon az aktuális szabad kapacitásról.

Ahogy arról beszámoltunk, a komáromi Brigetio Gyógyfürdő is megnyitotta kapuit múlt hét pénteken. A fürdőt szigorú szabályok mellett lehet látogatni. A tatabányai Gyémánt Fürdőben csak június 13-án kezdi működését a strandrészleg, az oroszlányi Csobbanó Uszoda azonban az idei szezonban zárva marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában