javítás

2020.06.24. 07:17

Az utat is megemelte az esztergomi csőtörés miatt feltörő víz

Lezárták Esztergomban a Bánomi út egy szakaszát, ahol napokkal ezelőtt nagymértékű csőrepedés volt. Az érintett útszakasz helyreállítása 2-3 hétig tart.

F. M.

z útpálya is megemelkedett a csőből zubogó víz miatt

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Csőtörés volt június 20-án Esztergomban, a Bánomi úton, a víz ömlött az utcára. Ahogy az Északdunántúli Vízmű Zrt.-től megtudtuk, a javítási munkálatokhoz az előkészületi munkákat megkezdték, a javítás várhatóan 2-3 hetet fog igénybe venni.

Egy útszakaszt lezártak a Dobó gimi és a József-iskola felett (Fotó: F. M. / Kemma.hu)

Az út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, és jelentős úthelyreállítási munkálatokat kell elvégezni a Magyar Közút szakembereinek bevonásával. A lezárás miatt az autósoknak kerülniük kell.

Az üzemzavart, melyet egy vezeték több mint 2 méteres hosszanti repedése okozott, elhárították. Az üzemzavar hozadéka, hogy a kifolyt víz az út pályaszerkezetét jelentős mértékben, 4-500 négyzetméternyit megemelt.

A munka nem egyszerű feladat, mert aszfaltterítőgép bevonására is szükség lesz, annak érdekében, hogy az útfelületet, eredeti állapotának megfelelően helyre tudják állítani.

Az útpálya is megemelkedett a csőből zubogó víz miatt (Fotó: F. M. / Kemma.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában