Szigorú feltételekkel újraindult a szakrendelés a kisbéri kórházban

Újraindultak a nem sürgősségi járóbeteg-, és diagnosztikai szakellátások a kisbéri Batthyányi Kázmér Kórházban. Kiderült, hogy milyen szigorú feltételek mellett kik vehetik igénybe.

G.D.V.

Forrás: kisberkorhaz.hu

A kórház közleménye szerint a vizsgálatokra kizárólag telefonon előzetesen egyeztetett időpontban lehet megjelenni. Az előjegyzéshez szükséges a háziorvosi vagy egyéb szakorvosi beutaló, ezért kérik, hogy a telefonos időpont foglaláshoz hívás előtt azt készítsék elő. Kiemelten felhívják a figyelmet, hogy a nem beutaló köteles szakrendelések (nőgyógyászat, szemészet, urológia, fül-orr-gégészet, általános sebészet) estén is szükséges időpont előjegyzés. A fentiek alól az általános sebészet tekintetében a sürgősségi betegellátás mentesül. Időpontot előjegyezni a 06-34/352-338-as telefonszámon lehet.

Az időpontra érkező betegeknél az intézménybe történő belépés kizárólag védőmaszk használata mellett lehetséges. Belépéskor kötelező jelleggel hőmérsékletmérés, majd kézfertőtlenítés történik. Ezt követően járványügyi kérdőív kitöltése szükséges a beteg aláírásával. A koronavírus-gyanús beteget vizsgálatára az erre a célra külön kijelölt szakrendelőben vizsgálják meg. Az ő esetükben az illetékes szakorvost értesítik, aki a továbbiakról rendelkezik.

A várótermi beteg-beteg találkozások limitálása érdekében kérik az időpontok szigorú betartását. Amennyiben a beteg nem jelenik meg az adott időpontra, a vizsgálat csak új előjegyzéssel, új időpontban végezhető el. A vizsgálatra lehetőleg a beteg kísérő nélkül érkezzen – ez alól a kiskorú illetve a mozgáskorlátozott betegek kísérője jelent kivételt. Kérnek minden beteget a 1,5 méter távolság megtartására. Ennek figyelembe vételével, a várókban várakozók számát limitálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában