kihívás

2020.04.06. 14:00

A tatai dandár lövésze megmutatta, hogy legényesezik egy katona (videó)

Az MH. 25. Klapka György Lövészdandár is csatlakozott a legényesezz otthon kihíváshoz, és a szolnoki helikopter bázist ki is hívták, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Sz. A.

A tatai övészdandár is csatlakozott a legényesezz otthon kihíváshoz, és a szolnoki helikopter bázist ki is hívták, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Forrás: Klapka György Lövészdandár

A tatai dandár megmutatta, hogyan legényesezik egy tatai lövész. A férfitáncos kihívás hamar nagy népszerűségre tett szert a közösségi médiában, miután a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész útjára indította azt. A lényeg, amellett, hogy legényesezzenek a férfiak és ezt feltöltsék a netre, az is, hogy másokat is erre buzdítsanak, kihívjanak. Így tett Orbán Viktor százados is, akinek, ahogy a videón fogalmaz, a szíve néptáncosként dobog, akkor is, amikor katonaként a koronavírus járvány idején is hívja őt, őket a szolgálat és feladataikat látják el.

– Mi katonák ugyan nem maradhatunk otthon, hiszen hivatásunkból, az eskünkben vállalt kötelezettségünkből adódóan Magyarország és a magyar állampolgárok biztonsága a legfontosabb – tette hozzá a százados, aki civilben a komáromi Garabonciás Táncegyüttesben is táncol, illetve tanít, majd kihívta a 86. Szolnok Helikopter Bázist, hogy ők is legényesezzenek.

Nem ez az első netes kihívás egyébként, amihez a Klapka György Lövészdandár csatlakozott. Ősszel a tetris challenge-be egyből két képpel „neveztek be”. Egy T-72 típusú harckocsi és egy BTR-80/A páncélozott szállító harcjármű felszereltségét mutatták meg, a személyzetet is bevonva a „játékba”. Ha a lőszereket is beleszámoljuk, akkor több ezer tárgy került rá a fotókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában